miercuri, 3 august 2011

Apple iCloud: ce este si cat costa

Apple a dezvaluit saptamana aceasta versiunea beta a iCloud, alaturi de preturile pentru upgrade-urile de stocare, pentru cei care vor depasi cei 5GB oferiti gratuit utilizatorilor.
Si pentru ca iCloud-ul este o notiune relativ noua, PC World ne-a pus la dispozitie un mic ghid, care sa ajute la intelegerea mai buna a serviciului Apple.

Apple iCloud: ce este si cat costa

Ce face iCloud?
iCloud nu inlocuieste stocarea locala de pe iPhone, iPad sau iPod Touch. Serviciul are rolul de a mentine datele sincronizate intre dispozitivele Apple sau PC.
De exemplu, daca editezi un document in Pages pe iPad, acel document va fi automat disponibil pentru editare pe iPhone-ul sau PC-ul tau, fara sa mai fie nevoie sa transferi fisiere prin email sau USB.
iCloud retine de asemenea setarile dispozitivului tau, aplicatiile, layout-urile home screen, soneriile si SMS-urile, astfel incat toate informatiile vor fi disponibile, daca decizi sa upgradezi sau sa iti inlocuieste iPhone-ul sau iPad-ul.

Apple iCloud: ce este si cat costa

Ce aplicatii folosesc iCloud?
Software-ul de productivitate iWork - Pages, Numbers si Keynote - poate sincroniza documentele prin intermediul iCloud.
Contacts, Calendar si Mail vor fi de asemenea updatate automat pe dispozitive multiple. Un nou serviciu, numit Photo Stream iti permite sa iti downloadezi 1.000 dintre cele mai recente fotografii pe un computer sau un alt dispozitiv iOS, pentru 30 de zile.
Aplicatiile terte vor putea fi de asemenea utilizate in iCloud. Ravio, de exemplu, ar putea face datele Angry Birds disponibile pentru dispozitive multiple, astfel incat iPhone-ul si iPad-ul tau sa afiseze acelasi progres in cadrul jocului. Apple lasa implementarea unor astfel de feature-uri pe seama dezvoltatorilor.

Apple iCloud: ce este si cat costa

Ce este inclus gratuit si care sunt costurile suplimentare?
Apple va furniza 5GB de stocare iCloud gratuit, insa muzica iTunes, aplicatiile, cartile sau Photo Stream-ul nu sunt incluse in aceasta capacitate. Stocarea iCloud este consumata de documente, mail-uri, pozele din Camera Roll, setari si alte informatii despre dispozitiv.
Stocarea aditionala presupune un cost de 20 de dolari pe an pentru 10GB, 40 de dolari pe an pentru 20GB si 100 de dolari pe an pentru 50GB.
Cui se adreseaza serviciul?
Oamenii care detin multiple dispozitive iOS vor fi cei care vor putea profita la maxim de iCloud, intrucat elimina timpul alocat transferului manual de date intre iPhone-uri, iPad sau alte device-uri.
Detinatorii unui singur gadget Apple ar putea in schimb aprecia functia de backup automat a iCloud, care facilieaza inlocuirea hardware-ului.

Apple iCloud: ce este si cat costa

iTunes este separat
Apple a creat iCloud pentru dezvoltarea datelor personale si iTunes Match pentru a-ti sincroniza toata muzica de pe iTunes cu dispozitivele iOS. Astfel, daca ai descarcat o piesa o data, aceasta va fi disponibila si pe celelalte iDevice-uri pe care le detii, direct de pe serverele Apple.
In plus, Cupertino ofera de asemenea optiunea de a-ti stoca in iCloud si piesele care nu au fost cumparate de pe iTunes. Serviciul are un cost de 25 de dolari pe an si permite stocarea a 25 000 de cantece.
Cand va fi disponibil?
iCloud va fi lansat in toamna, odata cu iOS 5.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu