vineri, 19 august 2011

IBM anunta chip-ul care "gandeste" ca un creier uman

Cercetatorii de la IBM au anuntat astazi realizarea a doua prototipuri functionale de chip-uri cu capacitati cognitive si care functioneaza dupa principiul creierului uman.
Astfel, dupa zeci de ani de la aparitia notiunii de creier electronic, iata ca termenul incepe sa capete sens, potrivit unui articol publicat de New York Times.
Chip-urile dezvoltate de IBM, mai multe universitati de renume din SUA si agentii guvernamentale reprezinta structuri paralele de microprocesoare care consuma extrem de putina energie si au o arhitectura total diferita fata de procesoarele pe care le stim.

IBM anunta chip-ul care gandeste ca un creier uman

Arhitectura a fost denumita de cercetatori "neurosynaptic core" si are o structura ce contine 256 de noduri asemanatoare celor neuronale din creierul uman, iar cele doua "inimi" ale procesorului sunt conectate la o retea de sinapse.
Rezultatele obtinute in ultimii trei ani de cercetari asupra tehnologiei amintite sunt atat de incurajatoare incat Agentia Americana pentru Proiecte de Cercetare Avansata pentru Aparare - DARPA - a suplinit fondurile proiectului cu 21 de milioane de dolari.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu