miercuri, 3 august 2011

Dezvoltatorii pariaza pe Google+

Google+ i-a convins deja pe unii dezvoltatori ca are toate atributele pentru a prinde din urma rivalul Facebook, la numai o luna si un pic de la lansare.
Un studiu realizat de firma de cercetare IDC si dezvoltatorul de instrumente web Appcelerator arata ca doua treimi dintre cei 1.621 de dezvoltatori chestionati au raspuns "Da" la intrebarea "Poate Google+ sa prinda din urma Facebook?", informeaza Cnet.

Dezvoltatorii pariaza pe Google+

Peste 68% dintre articipantii la studiu sunt de parere ca celelalte proprietati ale Google - cautarea, YouTube, harti, Gmail, etc - pot ajuta Google+ sa isi stabileasca o pozitie dominanta pe segmentul retelelor sociale.
Pana sa ajunga insa in pozitia de lider, mai este cale lunga. Reteaua Google+, care inca se prezinta drept un "proiect", in viziunea gigantului Web, inregistreaza in prezent 20 de milioane de utilizatori, o cifra care paleste in fata celor 750 de milioane de useri Facebook.
Dar dezvoltatorii, care sunt constienti de schimbarile majore care pot afecta liderii de piata, studiaza intotdeauna posibilii succesori la statutul de entitate dominanta pe un anumit segment. Iar Google+ este un posibil astfel de succesor.

Dezvoltatorii pariaza pe Google+

"Dezvoltatorii studiaza constant nevoile pietei reale si lansarea unor noi produse", a declarat Scott Schwarzhoff, vicepresedinte de marketing Appcelerator si unul dintre coautorii studiului.
"Google+ reprezinta o oportunitate interesanta, care iti atrage atentia", spune acesta.
Desi dezvoltatorii se arata nerabdatori sa scrie programe pentru noul serviciu, pana in prezent Google nu le-a furnizat acestora un set de interfete pentru programarea de aplicatii.
Studiul a aratat ca 72% dintre respondenti planuiesc sa scrie pentru API-urile Google+ in urmatoarele 12-18 luni. Cu un procent mai putin decat numarul celor care planuiesc sa creeze aplicatii pentru Twitter si cu 11% mai putin decat numarul celor care planuiesc sa dezvolte pentru Facebook.
Dar de ce atat de mult entuziasm pentru un serviciu care nici macar nu ofera inca API-uri?

Dezvoltatorii pariaza pe Google+

Dezvoltatorii se arata incantati de inovatiile aduse de gigantul web prin Google+, mai ales de feature-ul Circles, care le permite utilizatorilor sa isi segmenteze prietenii pe diferite grupuri si sa directioneze update-urile specifice pentru fiecare grup.
In plus, dezvoltatorii de aplicatii mobile sunt de parere ca Google va integra reteaua in sistemul de operare Android, facilitandu-le astfel crearea de programe pentru dispozitive.
Schwarzhoff este de parere ca majoritatea dezvoltatorilor vor adauga feature-urile Google+ la aplicatiile deja existente, in locul lansarii unor noi programe create special pentru acest serviciu.

Dezvoltatorii pariaza pe Google+

Appcelerator si IDC au condus acest studiu in perioada 20-22 iunie. Cele doua companii au chestionat un numar de 2.012 dezvoltatori, care folosesc platforma de dezvoltare de aplicatii Titanium a celor de la Appcelerator. 30% dintre respondenti s-au incadrat in categoria dezvoltatorilor independenti, iar 70% au provenit din cadrul unor afaceri. 43% dintre participantii la studiu locuiesc in America de Nord, 33% in Europa, iar restul de 24% provin din diferite parti ale lumii.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu