duminică, 28 august 2011

Dezvoltatorul jailbreakme.com, angajat la Apple?

Ciudate sunt caile tehnologiei, am putea spune dupa ce am aflat ca dezvoltatorul jailbreakme.com, Nicholas Allegra (alias Comex), tocmai a anuntat printr-un mesaj pe Twitter, ca in doua saptamani va incepe un internship la Apple, dupa cum scrie si Wired.com.
De fapt, se stie ca Apple merge pe principiul "daca nu poti sa-i invingi, asimileaza-i". Cel putin asa face in ceea ce priveste programatorii independenti care au reusit, in scurt timp de la lansarea pe piata a primului iPhone, sa "sparga" dispozitivul si sa permita utilizatorilor sa instaleze pe telefoane/iPod-uri/iPad-uri aplicatii neoficiale prin magazinul (la fel de neoficial) Cydia.

Dezvoltatorul jailbreakme.com, angajat la Apple?

Jailbreakme exploata o vulnerabilitate din browserul nativ al dispozitivelor "i" de la Apple, Safari, permitand modificarea (jailbreak-ul) dispozitivelor doar prin accesarea paginii respective de internet. Dezvoltatorul Comex ar putea, cu alte cuvinte, sa devina angajat al Apple, daca cei de la companie se conving ca este cu adevarat priceput in descoperirea vulnerabilitatilor iOS, dupa perioada de internship.
Vestea suna bine pentru Apple, care va avea un om priceput in gasirea de hibe. In acelasi timp, vestea este una proasta pentru cei ce doreau alte aplicatii.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu