luni, 26 septembrie 2011

Yahoo! de vinzare pe bucati


 
Dacă v-ați întrebat cine ar putea-o înlocui pe Carol Bartz ca director executiv al companiei Yahoo!, răspunsul ar putea fi ”nimeni”, în condițiile în care acționarii se pare că sunt dispuși să rupă compania în mai multe bucăți și să le ofere celui care dă mai mulți bani.
”Yahoo! întreabă diverși investitori care sunt activele sale care i-ar putea interesa și câți bani sunt dispuși să ofere pentru a le achiziționa”, afirmă o sursă din interiorul Yahoo!, citată de Business Insider.
 Printre companiile care ar putea cumpăra bucăți din Yahoo! se numără Microsoft, care a fost aproape de a achiziționa Yahoo! în 2008, News Corp., Disney și gigantul de publicitate Glam Media. De asemenea pe piață au apărut și zvonuri privind o fuziune cu AOL, însă este puţin probabilă materializarea acestui zvon, mai ales că AOL înregistrază pierderi şi o scădere a veniturilor. Valoarea de piaţă a AOL este de circa 1,6 miliarde de dolari, iar cea a Yahoo! de 18,2 miliarde de dolari.
Analiștii din IT au avansat chiar posibilitatea ca Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume să cumpere Yahoo!, deoarece astfel ar putea scăpa de unul dintre rivalii săi şi şi-ar întări astfel poziţia în faţa Google.
Sursa:www.itmoldova.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu