vineri, 9 septembrie 2011

Google cumpara Zagat

Google a mai facut o miscare pe piata achizitiilor. A anuntat preluarea Zagat, una dintre cele mai bine cotate companii care ofera ghiduri de buzunar cu recomandari pentru restaurante in peste o suta de orase din SUA, scrie CNN.
Strategia Google pare a se orienta de la indexarea informatiilor la detinerea lor, iar achizitionarea Zagat arata acest lucru. Zagat, care a fost fondata in anul 1979, va ajuta Google sa imbunatateasca servicii precum Goole Search si Google Maps, a declarat reprezentantul gigantului internet, Marissa Mayer.
Google cumpara Zagat
"Zagat a reprezentat "mobilitatea" de dinaintea mobilitatii oferite de tehnologiile electronice" a mai spus reprezentantul Google. Pentru compania de internet, achizitionarea Zagat mai inseamna ceva, si anume adaugarea in "portofoliul" Google a credibilitatii unui brand consecvent.
Zagat a fost pus in vanzare de fondatori pentru prima data in 2008, insa in acel an nu s-a aratat nimeni interesat de afacere. Nu in ultimul rand, pe blogul oficial al Zagat, fondatorii companiei, Tim Zagat si Nina Zagat, spun ca "tranzactia este cea mai buna stire din ultimii 32 de ani de business". Nina si Tim Zagat vor ramane activi in cadrul companiei.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu