vineri, 30 septembrie 2011

Un nou WikiLeaks? Anonymous va face dezvaluiri despre marile companii financiare

Grupul de hackeri Anonymous a anuntat infiintarea Anonymous Analytics, care se va ocupa cu "expunerea publica a informatiilor despre companiile financiare care sunt implicate in fraude de mari proportii", dupa cum scrie CNET.
Anonymous Analytics reuneste, potrivit paginii oficiale a activistilor, diferiti experti in domeniile vizate de grupare: analisti economici si financiari, dar si experti in computere si avocati. Toti acestia vor face rapoarte bazate pe "informatii dobandite prin cai legale".
Prima tinta a Anonymous Analytics este o companie listata la bursa de la Hong Kong, care se afla acum sub o investigatie a guvernului din Hong Kong. De altfel, Anonymous Analytics a publicat zilele acestea un raport de 38 de pagini prin care acuza Chaoda Modern Agriculture of China de inselatorie si fals in declaratiile financiare sub umbrela altei companii care este listata la bursa din Hong Kong.
Sursa:www.hit.ro

joi, 29 septembrie 2011

Samsung anunta chip-ul mobil Exynos - 1,5GHz

Samsung a anuntat lansarea unui procesor de 1,5GHz pe arhitectura de 32nm: Exynos special conceput pentru a mari performantele 3D pe viitoarele terminale ale companiei, potrivit GSMArena.
Chipsetul Exynos a debutat deja pe Samsung Galaxy S II dar la viteza de 1,2 GHz. Versiunea de 1,5 GHz, denumita Exynos 4212, va fi disponibila pe urmatoarele terminale ale Samsung si potrivit detaliilor anuntate de producator, va avea o putere sporita pe partea de procesare 3D.

Samsung anunta chip-ul mobil Exynos - 1,5GHz

Samsung a mai anuntat ca a introdus pe linia de productie si cateva camere foto de 16MP si care vor deveni disponibile in noiembrie anul acesta. Mai interesant este faptul ca Samsung lucreaza la module de 1,2 MP care sunt capabile sa capteze la 720p si 30fps.
Sursa:www.hit.ro

Smartphone-ul de 200 euro: HTC Explorer

HTC a lansat azi HTC Explorer, cel mai accesibil smartphone si cea mai recenta completare a portofoliului global de dispozitive. HTC Explorer propune astfel o experienta smartphone complexa utilizatorilor care adopta in premiera un telefon inteligent. Cu un design curbat si compact, un ecran tactil HVGA de 3,2 inci si o camera foto de 3 MP, HTC Explorer ofera performante specifice smartphone-urilor printr-un model atractiv si accesibil.
Cu HTC Sense integrat, utilizatorilor li se ofera o grafica bine definita, animatii incitante si o gama variata de widget-uri si clipuri video specifice aplicatiei de prognoza meteo. HTC Explorer ofera un ecran de blocare personalizabil care le permite utilizatorilor sa-si aceseze printr-o singura atingere cele mai utilizate aplicatii si continut precum actualizarile din retelele sociale, meteo sau evolutia bursei.

Ecranul de blocare permite si accesul direct la functiile camerei foto pentru capturarea imediata a momentelor importante. De asemenea, este inclus un nou Smart Dialer, care afiseaza un meniu cu acces rapid one-touch pentru apelarea rapida a contactelor.

Prin widget-ul People se pot urmari update-urile din retelele sociale ale colegilor, prietenilor si ale familiei, care afiseaza aceste informatii intr-un singur flux de discutie, usor de urmarit. De asemenea, se pot trimite rapid mesaje care contin o fotografie, un clip video sau coordonatele unei zone, totul printr-o simpla apasare.

Navigare online rapida si intuitiva
HTC Explorer are pluginul Adobe Flash, util pt web si este primul din clasa sa cu ecran HVGA, care va permite utilizatorilor sa ruleze aproape toate aplicatiile din Android Market. Predictia Smart URL ofera acces rapid la 100 dintre cele mai populare website-uri, in timp ce corectia automata URL filtreaza navigarea online.

Utilizatorii pot face rezervari la restaurant sa se pot conecta la serviciile de asistenta clienti prin simpla apelare a numerelor listate pe orice website. Iar daca a uitat sa printeze harta destinatiei sale, utilizatorul poate accesa adresa si se va afisa in timp real o harta a zonei respective.

Disponibilitate
HTC Explorer va veni in variantele de culori Metallic Black, Active Black si Metallic Navi. Mia sunt disponibile pentru personalizare nuantele Metallic Blue, Metallic Orange, Metallic White si Metallic Purple.

In România telefonul va fi disponibil incepând cu luna noiembrie, la un pret aproximativ de 200 euro.
Sursa:www.hit.ro

Nokia închide fabrica de la Jucu, România


 


Nokia închide fabrica din România urmând să concedieze personalul în perioada următoare. Nokia avea la Jucu peste 3000 de angajați și contribuia cu sume importante la bugetul de stat. Finlandezii, care de curind s-au opus intrării României în spațiul Schengen, vor muta fabrica în Asia acolo unde salariile plătite muncitorilor sunt mult mai mici.
Nokia încearcă să-și reducă costurile de operare după ce a pierdut cursa cu noile generații de telefoane inteligente. Sistemul de operare Symbian, lipsa aplicațiilor și telefoanele rămase cu câteva generații în urmă au afectat vânzările de terminale Nokia.
Nokia Romania SRL a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 6,7 miliarde de lei, adică 1,6 miliarde de euro, ceea ce reprezintă aproximativ 1,3% din PIB al României. Faţă de anul precedent, cifra de afaceri a crescut cu peste 55%.
Profitul în 2010 a fost de 181 de milioane de lei, circa 43 de milioane de euro, la rândul său mai mare decât cel din anul precedent.
Potrivit datelor de la Ministerul de Finanţe, la Nokia România SRL lucrau 1.552 de angajaţi anul trecut, dar cifra nu reprezintă numărul total, dată fiind politica Nokia de a folosi la Jucu forţă de muncă temporară închiriată de la firmele ce se ocupă cu leasingul de personal.

Sursa:www.hit.ro

FOTO EVENT: Amazon prezinta tableta de 199 dolari

In prezentarea pe care cei de la Amazon au facut-o, au spus ca pretul noii tablete va fi de 199 dolari. Eu au relansat e-readerul kindle in formula Kindle Touch, precum si o noua tableta, Kindle Fire, cu care spera sa se bata cu tableta iPad 2 de la Apple.



Amazon incearca sa se lupte cu Apple prin accesul la filme si muzica.




Amazon incearca sa atraga atentia pietei cu acces gratuit la cloud.

Device-ul poate fi legat de televizor si filmul deja inceput poate fi continuat pe ecranul tv-ului.


Tableta va veni cu un complet nou browser de internet: Amazon Silk.
Specificatii tehnice:
- procesor dual-core
- display de 7 inci IPS multi-touch
- acces gratuit la Amazon Cloud
- browserul Silk


Sursa:www.hit.ro

miercuri, 28 septembrie 2011

E oficial: iPhone 5 se lanseaza pe 4 octombrie

Apple a confirmat oficial lansarea pe piata a urmatoarei generatii de iPhone, anunta Techcrunch.
Daca pana acum data de 4 octombrie a fost vehiculata doar ca zvon pentru lansarea iPhone 5, iata ca Apple rupe in sfarsit tacerea si ii invita pe pasionati la un eveniment denumit "Let's talk iPhone".
Invitatia are si o prezentare inspirata dupa cum se poate vedea din fotografie:
Oficial: iPhone 5 se lanseaza pe 4 octombrie
In ceata raman deocamdata specificatiile noului terminal de la Apple. Compania nu a facut niciun fel de precizari referitoare la capabilitatile iPhone 5, la dimensiuni si forma etc.
Acest lucru nu este ceva nou din partea gigantului IT, care a preferat intotdeauna sa-si promoveze noile produse prin metoda teasing. Si pentru ca tot am adus aminte de zvonuri, cei de la Tuaw (blogul neoficial al Apple) vin cu ultimele "noutati" legate de iPhone 5:
- va avea 1 GB RAM
- procesor A5 dual-core
- camera foto de 8MP
- control vocal in care va fi integrat si motorul de cautare Wolfram Alpha.
Dar acestea sunt doar zvonuri. Sigur este doar ca iPhone 5 iese la lumina in data de 4 octombrie!
Sursa:www.hit.ro

Intel integreaza MeeGo in Tizen, o noua platforma open source

Intel a decis sa integreze actualul sistem de operare mutiplatforma MeeGo intr-un nou proiect bazat tot pe Linux si denumit Tizen, dezvoltat impreuna cu LiMo Foundation, potrivit CNET.
"Intel s-a alaturat Fundatiei Linux si LiMo Foundation si va asigura suport pentru Tizen, o noua platforma software open sourse, bazata pe Linux si care va functiona in sistem multiplatforma", se anunta intr-un comunicat al Intel.
Intel integreaza MeeGo in Tizen, o noua platforma open source
Despre Tizen se stie deocamdata doar ca va fi bazat pe amblele platforme MeeGo si LiMo si ca la dezvoltarea ei va participa o echipa mixta - Intel-Samsung - de programatori.
Se pare ca dezvoltatorii platformei MeeGo si dezvoltatorii de aplicatii pentru aceeasi platforma vor beneficia de sprijinul Intel pentru a face tranzitia catre Tizen. MeeGo, care se metamorfozeaza acum (ca sa nu spunem ca dispare) si a aparut pe piata sub numele Moblin, a fost aproape abandonat de Nokia, odata cu semnarea parteneriatului cu Microsoft pentru folosirea pe telefoanele finlandezilor a Windows Phone 7.
Sursa:www.hit.ro

Zvon: Apple vrea sa scoata iPod-ul din productie?

Mai multe bloguri si pub licatii relevante in industria IT se intreaba daca nu cumva Apple-ul a decis sa "omoare" iPod, celebrul gadget care a cucerit milioane de utilizatori.
CNET spune ca Apple nu a mai dat niciun fel de informatii despre dezvoltarea vreunei generatii urmatoare a gadgetului, dar, mai ales ca nu se pomeneste numele iPod-ului in invitatie pentru evenimentul din 4 octombrie.
Zvon: Apple vrea sa scoata iPod-ul din productie?
Acelasi site mai precizeaza ca in data de 24 octombrie, Apple ar trebui sa sarbatoreasca 10 ani de la lansarea primei versiuni a gadgetului. Pe de alta parte, mai spun cei de CNET, zece ani de existenta ar putea insemna destul pentru ceea ce a reusit sa faca Apple din "inventia" sa, playerul care inlocuia celebrul Walkman de la Sony.
Un motiv pragmatic din partea Apple sa opreasca productia de iPod este dat de faptul ca gama a vandut in 2010 doar echivalentul a opt procente din veniturile totale ale companiei.
Sursa:www.hit.ro

marți, 27 septembrie 2011

Nokia 600 - un smartphone multimedia foarte gălăgios

Nokia 600 face parte din noua serie smartphone cu sistem de operare Symbian Belle.
Nokia 600 Nokia 600

Echipat cu un difuzor supradimensionat, Nokia 600 se recomandă drept cel mai zgomotos smartphone Nokia de până acum. Cei cărora difuzorul extern le este util doar pentru redarea tonurilor de apel, au la dispoziţie nelipsita ieşire pentru căşti de tip jack 3.5mm dar şi un transmiţător FM, pe care il putem folosi pentru a reda colecţia de fişiere MP3 prin sistemul audio al autoturismului, sau orice dispozitiv prevăzut cu receptor radio FM. Rămânând la acest capitol, modulul radio FM integrat în telefon dispune de o antenă proprie, astfel încât putem asculta posturile favorite chiar şi prin difuzorul încorporat, fără a fi nevoie să conectăm mai întâi setul de căşti.
Nokia 600
Nokia 600 dispune de procesor la 1GHz şi este prevăzut cu ecran capacitiv de 3.2 inch, capabil să afişeze o rezoluţie de 640 x 360 pixeli. Dispozitivul măsoară 111 x 53 x 13mm şi cântăreşte 100 grame.
La capitolul conectivitate avem de ales între modului Wi-Fi 802.11n şi cel 3G HSUPA, respectiv conexiune Bluetooth pentru ataşarea diverselor accesorii. Lista dotărilor continuă cu un receptor A-GPS, accelerometru şi busolă digitală. Memoria internă este limitată la 2GB, dar poate fi extinsă cu până la 32GB prin ataşarea unui card de memorie microSDHC.
Nokia 600
Spatele telefonului adăposteşte o cameră foto de 5MP cu autofocus şi blitz LED, capabilă de captură video la rezoluţie 720p.
Acumulatorul Li-Ion încorporat promite un timp de convorbire de până la 15 ore în reţelele GSM, sau 550 ore în aşteptare.

Nokia 600 va putea fi achiziţionat din această toamnă pentru suma de 180 euro , în versiuni cu tematică roz, verde, alb sau negru.

Controlul vocal avansat – arma secretă de pe iPhone 5


 


Cu o săptămână înainte de lansarea oficială a smartphone-ului iPhone 5, apropiaţi ai companiei din Cupertino au vorbit despre “killer feature-ul” telefonului Apple. Acesta este controlul vocal avansat, prin intermediul căruia vom putea comunica iPhone-ului doleanţele noastre.
Funcţia data a fost descrisă pe un blog neoficial Apple: tehnologia de recunoaştere vocală este atât de bine pusă la punct încât putem rosti fraze întregi pentru procesare.
Telefonul este capabil chiar de mai mult: modulul “Assistant”, la dictarea ta, poate trimite mail-uri , iar dacă îl întrebi “unde e New York”, iPhone-ul va deschide aplicaţia Maps şi ţi-l va indica pe hartă. O ultimă facilitate integrată în modulul de control vocal este Wolfram Alpha, aplicaţia enciclopedică bazată pe matematică şi statistici. Cere poate calcula distanţa în paşi de la Pământ la Lună şi o va face în câteva secunde.
Toate aceste instrumente, în cazul în care se confirmă, vor face din iPhone 5 un dipozitiv foarte practic. Împreună cu hardware-ul de top (procesorul A5 de pe iPad 2 şi 1 GB RAM), noul telefon Apple are toate şansele să strângă sute de mii de doritori în primul weekend de la lansare.

luni, 26 septembrie 2011

Facebook Timeline: află ce a făcut prietena ta astă vară!

Facebook a fost în nenumărate rânduri asociat cu un instrument de spionaj. Acum însă a devenit arma perfectă. Noua interfaţă Timeline integrată în pagina de profil afişează toate activităţile tale de când te-ai născut şi până în ziua de azi.
Timeline-ul reprezintă o ordonare temporală a evenimentelor asociate contului tău: like-urile, schimbările de status, comentariile şi orice alte activităţi sunt sortate cronologic pe ani şi fiecare an cuprinde cele 12 luni calendaristice grupate ca o sub-categorie.
În acest fel, prietena ta (sau soţia) îţi poate descoperi trecutul dubios cu un singur click, nu mai e nevoie să caute ore întregi ca să afle cu cine ai avut tu relaţii înainte şi pe unde ai umblat. Reciproca este valabilă. Şefii, de asmenea, pot afla extrem de uşor ce făceai la serviciu, dar şi în afara orelor de program, începând chiar cu primul tău job - dacă ai fost "social" pe Internet în acea vreme.
Facebook Timeline
Sigur, toate informaţiile sunt disponibile cu voia ta. Nimeni nu te-a obligat să le publici. Şi chiar dacă ai impresia că totul e în regulă, şansele să existe mici scăpări sunt uriaşe. Un simplu comentariu, o schimbare de status sau un "like nevinovat" acolo unde nu trebuie şi eşti compromis. Nu trebuie ca activitatea să fie de ieri, de azi. Cum spuneam, prin intermediul timeline-ul se poate accesa perioada dorită printr-un simplu click pe anul şi luna respectivă.
Aşadar, după activarea noii interfeţe, îţi recomandăm să faci o trecere în revistă a tuturor activităţilor tale şi să renunţi la informaţiile cu potenţial compromiţător.
În clipa asta, Timeline-ul se poate activa doar în urma unui proces voit ce se întinde pe mai mulţi paş. Părerea noastră este să îl testaţi acum ca să realizaţi cu ce veţi avea de a face pe viitor. Mai mult ca sigur, Zuckerberg va activa la un moment dat această interfaţă implict şi mulţi utilizatori vor fi surprinşi cu garda jos de noua schimbare.
Activarea interfeţei Facebook Timeline
1. Accesaţi acest link iar la cererea de permisiune, dacă apare aşa ceva, selectaţi "Allow".
2. Alegeţi opţiunea "Create New App" - căsuţa indicată cu săgeata.

3. În câmpurile "App Display Name" şi "App namespace" treceţi ce doriţi, dar nu includeţi spaţii, litere mari şi cifre. Confirmaţi politica de utilizare bifând "I agree…".

4. După introducerea codului captcha, veţi fi direcţionat către pagina de mai jos. Selectaţi opţiunea "Open Graph" din coloana din stânga.

5. În câmpurile indicate de săgeţi sunteţi liberi să scrieţi ce vreţi. După completarea lor faceţi click pe "Get Started".

6. Deşi ce vedeţi mai jos pare complicat, nu trebuie decât să selectaţi opţiunea de la sfârşit: "Save changes and next".

7. Idem şi pentru următoarea pagină.

8. La fel, nu editaţi nimic, daţi doar click pe "Save and finish".

9. Reveniţi în pagina voastră de profil şi selectaţi "Get it now " din fereastra nou apărută.
10. Observaţi noua interfaţă şi timeline-ul din coloana din dreapta.

Menţionăm că, în momentul de faţă, doar cei care îşi activează la rândul lor timeline-ul pot vizualiza profilele cu noua interfaţă dezvoltată de Facebook.
Sursa: Gizmodo

iPhone 5 deja cu probleme, lansarea poate fi amanata!


Problemele au aparut la unul din producatorii de componente ce furnizeaza panelul tactil pentru smartphone-ul Apple. Compania taiwaneza Wintek a descoperit un defect al ecranului senzitiv, care daca nu va fi remediat in timp util, va putea intarzia potentiala lansare iPhone 5 de pe 4 octombrie.
Defectul, cunoscut sub numele de “delayed bubble”, consta in aparitia unor bule de aer in procesul de laminare. Conform DigiTimes, problema a fost descoperita ulterior in etapa de asamblare a ecranului senzitiv, folosit si pentru modelul actual iPhone 4.
Este de asteptat ca Apple sa produca un numar de 25~26 milioane de unitati iPhone 5, de la lansare pana la sfarsitul anului. Daca Wintek nu va remedia defectul, Apple ar putea apela la celelalte doua companii taiwaneze TPK-Holdings si Chimei ce produc aceste componente pentru Apple.
iPhone 5 va fi primul model lansat dupa schimbarea lidership-ului companiei, prin retragerea lui Steve Jobs si numirea lui Tim Cook in pozitia de CEO Apple. Smartphone-ul cel mai asteptat din aceasta toamna va fi foarte probabil disponibil in cateva saptamani, mai multi operatori anuntand deja disponibilitatea iPhone 5 chiar din luna octombrie a acestui an.
Sursa:www.gizmo.md

BlackBerry telefonul bogatilor, iPhone al modestilor iar Android al celor mai saraci

 
Un studiu american realizat de Prosper Mobile care a împărțit utilizatorii de smartphone în funcție de venit a arătat că BlackBerry este încă telefonul bogaților în Statele Unite ale Americii. Astfel persoanele cu venituri peste 110.000 de euro pe an au fost numite bogate, iar 11,3% dintre acestea au preferat BlackBerry. Pe locul al doilea între preferințele bogaților se găsește iPhone cu 10,9% urmat de Android cu doar 7,2 procente.
O altă categorie este cea a persoanelor înstărite cu nivel mediu cu venituri între 75.000 și 100.000 de euro pe an.  Și aici tot BlackBerry este liderul cu 21,2 procente urmat de iPhone cu 19,1%. Cel mai slab stau tot telefoanele cu Android care au strâns doar 15 procente.
În fine, în categoria persoanelor modeste care câștigă între 55.000 și 75.000 pe an liderul este iPhone cu 19,6% urmat de BlackBerry și apoi de Android. Doar persoanele care câștigă mai puțin de 55.000 de euro pe an preferă Android, susține studiul.

Yahoo! de vinzare pe bucati


 
Dacă v-ați întrebat cine ar putea-o înlocui pe Carol Bartz ca director executiv al companiei Yahoo!, răspunsul ar putea fi ”nimeni”, în condițiile în care acționarii se pare că sunt dispuși să rupă compania în mai multe bucăți și să le ofere celui care dă mai mulți bani.
”Yahoo! întreabă diverși investitori care sunt activele sale care i-ar putea interesa și câți bani sunt dispuși să ofere pentru a le achiziționa”, afirmă o sursă din interiorul Yahoo!, citată de Business Insider.
 Printre companiile care ar putea cumpăra bucăți din Yahoo! se numără Microsoft, care a fost aproape de a achiziționa Yahoo! în 2008, News Corp., Disney și gigantul de publicitate Glam Media. De asemenea pe piață au apărut și zvonuri privind o fuziune cu AOL, însă este puţin probabilă materializarea acestui zvon, mai ales că AOL înregistrază pierderi şi o scădere a veniturilor. Valoarea de piaţă a AOL este de circa 1,6 miliarde de dolari, iar cea a Yahoo! de 18,2 miliarde de dolari.
Analiștii din IT au avansat chiar posibilitatea ca Facebook, cea mai mare rețea de socializare din lume să cumpere Yahoo!, deoarece astfel ar putea scăpa de unul dintre rivalii săi şi şi-ar întări astfel poziţia în faţa Google.
Sursa:www.itmoldova.com

sâmbătă, 24 septembrie 2011

Samsung Galaxy S III– apar primele informatii

Noua generatie Samsung Galaxy S III va veni cu specificatii tehnice spectaculoase, peste tot ce avem in prezent in piata, relateaza PhoneArena, citand surse apropiate Samsung. Smartphone-ul va fi lansat,  anul viitor, la Mobile World Congress din Barcelona.

Potrivit surselor care au vazut un prototip al telefonului, Samsung va dota noua generatie Samsung Galaxy S cu un procesor quad-core de 2.0GHz, 1,5 GB de RAM, o memorie de interna de 32 GB si sistemul de operare Android 4.0 (Ice Cream Sandwich).
Poate cea mai spectaculoasa schimbare o va aduce insa ecranul, de 4,65 inch, bazat pe tehnologia Super AMOLED III. Ecranul va avea o rezolutie de 1024 x 1280 la 352ppi.
Telefonul va veni cu doua camere, una de 10MP care va filma video 1080p la 60 fps, si o alta de 3 MP, pentru conferinte.
Pentru a sustine un asemenea arsenal de tehnologie, noul Samsung Galaxy S va fi dotat cu o baterie uriasa, de 2250mAh care s-ar putea incarca wirelles.
Sursa:www.hit.ro

Google+ pentru toata lumea

La trei luni dupa lansare Google+ a devenit disponibil pentru oricine. Nu mai e nevoie de invitatie pentru a te inregistra, doar de un cont Google care se poate crea in doar cateva minute. Pe langa deschiderea oficiala Google a mai adus cateva lucruri noi platformei de socializare. 
In general imbunatatirile s-au adus facilitatii de “Hangout“, care permite organizarea de videochat-uri cu prietenii. Acum Hangout-urile sunt disponibile si pe mobil, pe Android, si se poate face si broadcast cu ele, insa pentru un numar mic de persoane.
Mai mult, Google+ permite acum cautarea de prieteni dar si de subiecte. Intreaga lista de facilitati este descrisa pe blogul Google unde s-a facut si anuntul lansarii oficiale.
Noi am urmarit cat am putut de aproape evolutia Google+. Acesta a mers foarte bine dar s-ar parea ca in ultima vreme si-a pierdut din popularitatea de inceput.

ReactOS, sistem de operare rusesc

In urma cu aproape un an va spuneam ca Rusia va investi 3.5 milioane € intr-un sistem de operare propriu, in incercare de a scapa de dominatia capitalistilor americani si a Windows-ului lor. Si ne asteptam sa vedem o varianta de Linux. Insa dupa un an de lucru se profileaza ReactOS, un sistem de operare open source realizat de la zero in C si C++, ce incearca sa semene cat mai mult cu kernel-ul Windows NT.
Deci ReactOS se vrea compatibil cu tot ce inseamna driver sau aplicatie Windows, pentru a avea din start o baza cat mai larga de programe, si a nemaiavea nevoie de dezvoltatori de software special si driver-e noi. Sistemul de operare este in proportie de 80% gata, insa mai au nevoie de inca un milion € pentru a-l finaliza in decurs de un an.
Iar ca rampa de lansare este posibil sa beneficieze de toate PC-urile care tin de administratia locala. Suntem curiosi ce crede Microsoft despre aceasta initiativa ruseasca…

vineri, 23 septembrie 2011

Casio va trebuie sa plateasca lui Microsoft pentru ca foloseste Linux



Casio este o companie japoneza care produce de la ceasuri pana la calculatoare, camere foto, instrumente muzicale. Acum a venit randul acesteia sa fie luata la tinta de Microsoft pentru includerea codului Linux in produsele sale industriale.
Spre consternarea comunitatii open source, acum Microsoft argumenteaza ca produsele Linux violeaza o serie din patentele sale legate de Windows. Situatia vine mai ales ca gigantul este si contributor la realizarea Linux. Practic orice companie care foloseste Linux, ajunge intr-un final sa fie “sclava” gigantului din Redmond. Asa au facut anterior Amazon, care a semnat un acord de licentiere cu Microsoft, asa a facut HTC anul trecut – care foloseste Android pe telefoanele mobile, iar acesta este derivat din Linux -, iar mari recent Microsoft vrea cate 15 dolari pe fiecare telefon Samsung cu Android vandut.
“Este usor de estimat ca mai multe intelegeri vor veni in aceasta toamna”, au postat reprezentantii Microsoft pe Twitter.
Microsoft are mai mult de 700 de acorduri de licentiere in uz, fiind una dintre cele mai profitabile unitati ale companiei. Deja compania se afla in alte dispute legale cu Motorola Mobility si Barnes & Noble, producatorul e-readerului Nook, pentru incalcari de patente.
In ultimele luni mai multe companii care folosesc Linux in produsele lor au ajuns sa plateasca Microsoft: LG Electronics, Fuji-Xerox, Brother, TomTom si Kyocera. In zona Android, General Dynamics si Velocity Micro au fost si ele de acord sa plateasca pentru licentiere.

luni, 19 septembrie 2011

Un fond de investitii face presiuni pentru preluarea Yahoo

Fondul de investitii american Silver Lake este hotarat sa preia Yahoo. Lucrurile sunt destul de avansate in conditiile in care fondul amintit este pregatit sa lanseze si o oferta pentru a intra in controlul gigantului internet, arata Wall Street Journal.
Mai multe surse apropiate discutiilor - citate de mai multe publicatii americane, printre care si WSJ - au declarat, la sfarsitul saptamanii trecute, ca in cadrul acordului, Silver Lake ar urma sa vanda activele din Asia ale Yahoo, iar strategia ar continua cu incercarea de redresare operatiunile de baza ale companiei.
Un fond de investitii face presiuni pentru preluarea Yahoo
Fondul nu va ramane insa proprietarul Yahoo si va gasi, dupa ce va reusi sa repuna compania pe picioare, un cumparator, au mai spus sursele.
Nu in ultimul rand oficialii Yahoo, care au recunoscut ca intentioneaza sa vanda compania, au spus ca nu se grabesc si ca asteapta cea mai buna oferta.
Sursa:www.hit.ro

Samsung catre Apple: cum lansati iPhone 5, cum va dam in judecata!

Samsung va face tot posibilul pentru a bloca vanzarea iPhone 5 in Coreea de Sud, imediat dupa lansarea acestuia, invocand incalcarea unor patente de catre americanii de la Apple, scrie The Register, citand Korean Times.
Procesul ar putea demara inainte ca iPhone 5 sa fie lansat, ceea ce ar insemna o premiera in razboiul brevetelor care parca nu se mai termina. Pe ce se bazeaza Samsung in acest proces? Potrivit declaratiilor unui oficial Samsung, "noul iphone va incalca in mod sigur, unele patente pe care Samsung le detine in Coreea de Sud".
Suna a razbunare din partea Samsung? Probabil, insa nu trebuie uitate procesele pe care Apple le-a intentat celor de la Samsung in Europam din aceleasi motive care fac referire la incalcarea unor patente.
Pe de alta parte, este vorba doar despre afaceri, in speta despre modul in care poti bloca afacerea altuia. Se pare ca afacerile asa se fac acum pe o piata unde concurenta este atat de mare.
Sursa:www.hit.ro

sâmbătă, 17 septembrie 2011

Google ataca Apple cu un concurent pentru Flipboard

iPad-ul Apple are o serie de calitati incontestabile, inclusiv o multime de aplicatii care mai de care mai utile pentru utilizatorii tabletei. Google, desigur, nu poate sta departe de succesul Apple si incearca, de aceasta data prin intermediul unei aplicatii, sa atace Apple. Cei de la Mashable explica:
Anul trecut, Apple a declarat Flipboard aplicatia cea mai de succes pentru tableta iPad (Flipboard este o aplicatie dedicata distribuirii de stiri pentru iPad)

Google ataca Apple cu un concurent pentru Flipboard

Informatia cum ca Google ar pregati aplicatie similara care sa "ingroape" Flipboard-ul Apple ar veni, se pare, de la "cineva care lucreaza cu Google".
Marea problema pentru Apple este ca aplicatia celor de la Google nu va functiona numai pe Android, ci va fi dispobnibila si pe iPad. Potrivit altor surse, aplicatia Google a primit deja si un nume, Propeller.
Sursa:www.hit.ro

Apple, cel mai valoros brand dupa Google

Compania fondata de Steve Jobs, Apple Computer, valoreaza 39,3 miliarde dolari in acest moment. Asta inseamna ca valoarea Apple a crescut cu vreo 33% fata de inceputul anului, potrivit unui studiu realizat de firma de cercetare Brand Finance si citat de Mashable.
Evalurea a fost facuta de firma de consultanta in functie de lichiditatile Apple, dar si de alti indicatori financiari si de drepturile de autor pe care le are compania in proprietate (brevete, patente).
Google bate, insa, de departe valoarea Apple. Brandul Google a fost evaluat, de aceeasi companie, la 48,3 miliarde dolari, inainte ca gigantul internet sa cumpere cele peste o mie de patente de la IBM (miscare care ar putea sa mai fi impulsionat inca un pic valoarea de brand a Google).
Chiar daca se afla pe locul trei, in topul valorii de brand, Microsoft "sufla in ceafa" Apple, avand o valoare estimata la 39 de miliarde dolari. Lansarea Windows 8 ar putea chiar sa ajute compania condusa de Steve Ballmer sa depaseasca rivalul Apple.
Sursa:www.hit.ro

vineri, 16 septembrie 2011

Downloadeaza Windows 8 Developer Preview


Windows 8 Developer Preview este oferit în versiuni pe 32 şi 64 biţi, ce pot fi instalate şi utilizate în mod gratuit până la data de 11 martie 2012.
 Țineți cont de faptul că nici măcar nu e beta: e doar un concept de test și multe lucruri pot să nu funcționeze sau să nu fie acolo.
Windows 8 Developer Preview poate fi instalat în versiune Clean Install, pe o partiţie ce nu găzduieşte deja alt sistem de operare, sau alegând opţiunea Upgrade pentru înlocuirea sistemului de operare actual (Windows 7, Vista sau XP).
Windows 8 Developer Preview este disponibil pentru download sub forma unui fişier imagine (.ISO), al cărui conţinut trebuie transferat pe suport DVD înainte de începerea procesului de instalare. Această operaţiune poate fi îndeplinită folosind aplicaţii ca Windows Disk ImageBurner sau Nero BurnLite 10 Free.
Cerinţele de sistem sunt următoarele:
  • Procesor pe 32-bit (x86) sau 64-bit (x64), tactat la minim 1GHz
  • 1 GB memorie RAM pentru versiunea pe 32 biţi şi 2 GB RAM pentru cea de 64 biţi
  • 16 GB spaţiu de stocare pentru versiunea pe 32 biţi şi 20GB pentru cea de 64 biţi
  • Interfaţă grafică compatibilă DirectX 9, cu suport WDDM 1.0
  • Pentru a beneficia pe deplin de funcţionalitatea interfeţei touch este necesară prezenţa unui ecran tactil, compatibil cu gesturi multi-touch
Developer Preview English, 64-bit (x64)
DOWNLOAD (3.6 GB)
Windows Developer Preview English, 32-bit (x86)
DOWNLOAD (2.8 GB)

Ce gasesti in noul app store de la Skype

Precum si alte branduri din domeniu, care au imprumutat de la Apple ideea de "app store", a venit randul Skype sa aiba aceeasi abordare de marketing

Oficial, Skype spune ca incearca sa vina in intampinarea exigentelor utilizatorilor sai, propunand o formula noua de abordare a aplicatiilor disponibile: Skype Shop.


Culmea, inaugurarea a avut loc fara prea multa publicitate, iar pentru moment magazinul oferind doar 23 de aplicatii. Acum este saracacios, dar Skype vrea ca pe viitor sa dezvolte intens serviciul. De fapt, mizeaza pe colaborarea cu dezvoltatorii interesati sa-si prezinte noile creatii acest app store.

Pana in prezent, cea mai descarcata aplicatie de pe Skype Shop este VodBurner Video Call Recorder, disponibila gratuit. Dintre cele contra cost, se bucura de un real succes InnerPass Screen Sharing, prezenta la un pret de 4,95 de dolari.


Pentru fiecare aplicatie, Skype ofera o pagina destinata informatiilor specifice, data lansarii, cota de piata, comentarii si recomandari, precum si posibilitatea descarcarii acesteia conducand utilizatorul catre pagina dezvoltatorului, cu facilitati vizand accesul intr-o anumita limba, cuvintele cheie, OS si nu numai.
Sursa:www.hit.ro

miercuri, 14 septembrie 2011

Greii tehnologici se aliaza - Google si Intel, parteneri pentru producerea de cip-uri

Producatorul de procesoare Intel a semnat un parteneriat de dezvoltare cu gigantul internetului, Google, pentru imbunatatirea performantelor cipurilor dedicate telefoanelor mobile si tabletelor PC care ruleaza sistemul de operare Android, potrivit BBC.
Intel va avea de acum un acces mult mai facil la un segment de produse cu o mare cerere pe piata, care inregistreaza una dintre cele mai rapide cresteri din industria de profil.
Greii tehnologici se aliaza  - Google si Intel, parteneri pentru producerea de cip-uri
Intel, care nu s-a bucurat anterior de un succes prea mare pe acelasi segment de produse cand a incercat sa produca cipuri de marimi reduse si economice, ar putea avea acum un atu extrem de puternic, in conditiile in care parteneriatul cu Google inseamna dezvoltarea de tehnologie pentru liderul sistemelor de operare pentru smartphone-uri la nivel modial, Android.
Analistii intervivati de BBC pe marginea parteneriatului sunt de parere ca Intel este clar avantajat de colaborarea oficiala cu Google, intrand, practic, in "ecosistemul" tehnologic al Android.
Sursa:www.hit.ro

Seful HTC: "Apple nu mai este cool"

Seful HTC America, Martin Fichter, a comentat, in cadrul conferintei "Mobile Future Forward", despre razboiul patentelor in care este implicata inclusiv compania pe care o reprezinta si a explicat de ce crede ca produsele Apple numai sunt atat de cool", potrivit Geekwire.
"Apple inoveaza, Samsung inoveaza, noi (HTC - n.r.) inovam. Toata lumea inoveaza. Si toata lumea face lucruri diferite pe care le ofera consumatorilor finali", a spus Fichter adaugand ca a facut chiar si un mic "sondaj" de opinie printre colegii fiicei sale care invata la un colegiu din Portland.
"Am vorbit cu cativa copii si niciunul dintre ei nu avea iPhone. Motivul, mi-au spus ei, este ca parintii lor au iPhone. Adica, se intampla un lucru interesant pe piata.
iPhone-ul a devenit mai putin cool decat era. Toti copiii cu care am vorbit aveau ori HTC, ori Samsung, ori niste telefoane made in China. In campusul colegiului Macbook a ramas la fel de cool. iPhone-ul, insa, nu mai este asa. Adultii folosesc iPhone, copiii nu il mai vor", a declarat cu umor seful HTC.
Sursa:www.hit.ro

sâmbătă, 10 septembrie 2011

Tableta Samsung cu Windows 8 ar putea fi lansata saptamana viitoare

Samsung si Microsoft se pregatesc pentru un eveniment care ar putea schimba semnificativ piata tabletelor PC in viitorul apropiat. Se pare ca duetul Microsoft-Samsung va lansa, nu mai tarziu de saptamana viitoare, prima tebleta cu Windows 8, potrivit SlashGear.
Informatia privind lansarea care ar scurtcircuita putin planurile de viitor ale Apple, a fost confirmata de publicatia Korea Economic Daily, care remarca faptul ca pana acum Samsung nu a mai colaborat cu Microsoft intr-un proiect de o asemenea importanta.
Tableta Samsung cu Windows 8 ar putea fi lansata saptamana viitoare
Potrivit celor de la Slashgear, tableta care ar urma sa fie prezentata saptamana viitoare la conferinta dezvoltatorilor Microsoft, s-ar putea sa dispuna de un procesor quad-core, ceea ce ar da cu adevarat "greutate" produsului.
Analistii atag atentia, insa, ca orice ar lansa Microsoft si Samsung saptamana viitoare, este prematur sa vorbim de un rival pentru iPad-ul Apple.
Sursa:www.hit.ro

Apple tureaza motoarele - 150.000 de iPhone 5 produse pe zi

Compania americana Apple se pregateste pentru vanzari masive ale urmatoarei generatii de iPhone. Potrivit Foxconn, principalul producator al Apple, zilnic sunt produse nu mai putin de 150.000 de iPhone 5, ceea ce inseamna foarte mult, scriu cei de la Dvice.
Potrivit ultimelor informatii care au invadat pur si simplu internetul, Apple va lansa a 5-a generatie a telefonului iPhone in data de 21 octombrie.
Apple tureaza motoarele - 150.000 de iphone 5 produse pe zi
Conform unor surse de la Foxconn, compania Largan Precision (lentile) TPK Holding (touch panel), G-Tech Optoelectronics (componente de sticla rezistenta) si Simplo si Dynapack (ambii furnizori de baterii) lucreaza la capacitate maxima in aceasta perioada.
Desi s-au vehiculat pana acum fel de fel de pareri privind design-ul si dotarile hardware ale iPhone 5, si in ciuda informatiei ca Apple ar fi pierdut un prototip al terminalului, nimeni nu a reusit sa afle ceva concret (si verificabil) despre noul produs al americanilor.
Sursa:www.hit.ro

vineri, 9 septembrie 2011

Android 4.0 va fi lansat în luna octombrie sau noiembrie

 
Preşedintele executiv Google,  Eric Schimdt, a declarat recent, într-un interviu că sistemul de operare Android 4.0 Ice Cream Sandwich, va fi lansat în luna octombrie sau noiembrie.
Google a anunţat sistemul de operare Android 4.0 la începutul acestui an fără să ofere mai multe detalii. Acest nou sistem de operare ar trebui să unifice toate versiunile Android. Pe piață la ora actuală sunt tot felul de dispozitive ce folosesc de la Android 2.1 la 3.0. Ice Cream Sandwich are rolul de a unifica versiuniile 2.x destinate telefoanelor și 3.x pentru tablete.