marți, 6 decembrie 2011

Zorin OS - distributia Linux pentru iubitorii de Windows

Zorin OS este o distributie de Linux mai putin cunoscuta, dar care promite sa multumesca foarte multi utilizatori care vor sa incerce alt sistem de operare decat Windows. Distributia ofera o interfata grafica extrem de asemanatoare cu cea a Windows 7 si permite, prin intermediul Wine, chiar si instalarea anumitor programe native de Windows.
Zorin OS are un slogan simplu si sincer...: "Zorin OS - Poarta catre Linux pentru utilizatorii de Windows". Cu alte cuvinte, deja trebuie sa va fi dat seama la ce sa va asteptati daca rulati acest sistem de operare.
Zorin promite integrare foarte buna a aplicatiilor pe care un utilizator obisnuit de Windows le foloseste zilnic. Distributia este bazata pe Ubuntu (Debian), dar putem afirma ca din punct de vedere al interfetei grafice sta chiar mai bine pentru ca dezvoltatorii au reusit sa cobine elementele grafice ale Windows 7 si cele al Gnome 3.
Zorin OS - distributia Linux pentru iubitorii de Windows
Zorin OS ofera, pe parte de aplicatii preinstalate LibreOffice (suita office open source), Gimp (editor de imagini), navigatorul Google Chrome si Mozilla Firefox, dar si pachetul de emulare PlayOnLinux - bazat pe Wine si care asigura rularea unor programe de Windows in Zorin. Distributia are o dimensiune de 1,1 GB si poate fi descarcata de pe site-ul oficial al sistemului de operare - ZORIN
Zorin OS - distributia Linux pentru iubitorii de Windows        
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu