marți, 6 decembrie 2011

Nokia Lumia 800 review



Nokia Lumia 800 reprezinta pentru compania finlandeza un nou inceput. Este primul terminal al Nokia care ruleaza Microsoft Windows Phoe Mango, respectiv un alt sistem de operare decat batranul si demodatul Symbian.
Cat de reusita este prima incercare a Nokia de a recupera fata de concurenta? GSMArena a realizat un review cu flagship-ul finlandezilor.

Design si calitate a constructiei
Designul Lumia 800 ar fi putut primi un premiu pentru inspiratia pe care au avut-o cei de la Nokia. Asta, daca inainte de Lumia 800 nu ar fi fost lansat pe piata Nokia N9, adica fratele geaman al terminalului cu Windows Mango.
Nokia Lumia 800 review (foto si video)
Cu alte cuvinte, din punct de vedere al designului, Nokia Lumia 800 este aproape identic cu Nokia N9. Probabil ca Nokia ar fi trebuit sa aplice mai multe schimbari de dsesign pentru Lumia, cat sa-l diferentieze de terminalul geaman cu Symbian.

Carcasa Lumia 800
Carcasa Lumia 800 este realizata din policarbonat (sa-i spunem plastic), iar finisajul este de exceptie. Ecranul terminalului este un AMOLED de 3,7 inci cu o rezolutie WVGA (800 x480 pixeli).
Un detaliu de punctat este ca luminozitatea si lizibilitatea ecranului sunt excelente si in interior si in exterior, ba, chiar si in lumina directa a Soarelui. Ecranul rapsunde bine la atingere.
Nokia Lumia 800 review (foto si video)
Revenind la detaliile de design, ca si Nokia N9, Lumia 800 dispune, pe latura dreapta, de butoane de volum si butonul de blocare/deblocare a ecranului, dar si butonul de declansarea a camerei foto. Pe partea stanga a Lumia 800, cei de la Nokia eu decis sa nu aseze niciun buton.
Baza telefonului este ocupata de difuzor. In partea superioara a carcasei se gasesc mufa de casti (3,5 mm), slotul pentru microSIM (similar celui de pe iphone) si un port microUSB.
Nokia a decis sa monteze pe flagshipul Lumia 800 o baterie nedetasabila, de 1450 mAh, care ar trebui sa asigure o autonomie de 335 de ore de stanby (3G) si 9,5 ore de convorbire.

Mesagerie
Windows 7.5 Mango propune o cu totul alta perspectiva asupra mesageriei, asa cum era si normal in vremuri in care retelele sociale sunt in topul comunicarii online. Nokia nu a intervenit nici la acest capitol cu schimbari.
De asemenea, Mango include un client de email unificat, cu inboxuri multiple. Tastatura virtuala a Nokia Lumia 800 se comporta bine si functioneaza, evident, atat in modul portrait, cat si in cel landscape.
Nokia Lumia 800 review (foto si video)
Nokia Lumia 800 review (foto si video)

Muzica si Filme
Meniul de music+movies afiseaza mai multe optiuni: muzica, video, podcast, radio si marketplace-ul Microsoft. Interfata playerului de muzica este simpla si poate fi regasita si pe alte terminale cu Mango. Acelasi lucru se poate spune si despre playerul video.
Din punct de vedere al calitatii audio, cei de la GSM Arena se arata dezamagiti.


Camera Foto/video
Camera foto de 8 MP, de asemenea, nu se ridica la asteptarile pe care le-ai putea avea de un smarthone de top, spun testerii de la GSMArena. Motivul? Mai mult zgomot de culoare decat la N9... Calitatea filmarilor, insa, este "surprinzator de buna" la 720p.
Evident, sunt multe alte lucruri importante de punctat. Dar, concluzia rapida a GSMArena este ca Lumia 800 nu va reusi sa cutremure concurenta, dar este un prim pas facut de Nokia pentru schimbarea imaginii sale mult prea "conservatoare".
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu