joi, 8 decembrie 2011

Nokia vinde divizia de lux Vertu


Vertu constellation 
Nokia vrea sa renunte la telefoanele de lux Vertu si sa se concentreze pe principalele directii de dezvoltare, pentru o concurenta mai eficienta cu Apple si alti fabricanti de smartphone-uri.


Banca americana Goldman Sachs a fost angajata sa caute cumparatori. „Tranzactia se afla in faza encipienta”, au declarat surse apropiate dosarului, citate de Financial Times. Nokia nu evidentiaza profitul Vertu in rezultatele financiare ale grupului. Recent, compania a anuntat ca anul trecut, vanzarile de aparate Vertu s-au dublat. Potrivit datelor neoficiale, profitul Vertu s-a cifrat la 200-300 milioane euro pe an.
Orientata spre piata produselor de lux, Vertu are prea putine elemente comune cu brandul Nokia, cunoscut pentru smartphone-urile sale mai ieftine.
Vertu a fost creat in 1998, iar pretul unui aparat depaseste frecvent 300.000 de dolari, deseori fiind folosite pietrele pretioase. Cel mai recent model al companiei, Constellation ce detine un ecran AMOLED de 3.5 inci si camera video/foto de 8 megapixeli ajunge la un pret de 10.000 de lire daca este achizitionat cu optiuni de genul piele de crocodil si diamante. Unele din modelele din trecut au ajuns sa coste chiar si 200.000 de Lire. Adevarata valoare a acestor terminale nu provine din suma specificatiilor tehnice sau din materialel folosite ci din un anume serviciu VIP de consultanti specializati ce iti pot face recomandari in aproape orice domeniu si stabili intalniri cu alti membrii exclusivi din toata lumea.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu