joi, 14 aprilie 2011

Rezultate sondaj FB: Ce internet browser utilizați?

Iată că a venit momentul să facem totalurile la cea dea 3-a întrebare ”Ce browser utilizați pentru a naviga pe net?” din cadrul sondajelor efectuate de Gizmo.md.
Browser-ul este un instrument fără de care nu ne-am imagina o zi din viață. Este la fel de necesar ca și un telefon mobil. Developerii atrag o atenție din ce în ce mai mare browser-ului. Concurența în acest domeniu este mare. Nu trece mai mult de 6 luni fără să avem o versiune nouă a unui sau altui browser.
În cadrul sondajului au fost evidențiate 7 tipuri de browser-e preferate de vizitatorii site-ului Gizmo.md: Chrome, Internet Explorer, Firefox, Opera, Safari, Netscape și RockMelt.
Din cele mai preferate browsere, lider este Chrome de la Google. 55% din respondenți ceea ce reprezintă 230 de voturi le-a adunat Chrome. Lansat în septembrie 2008, pe plan mondial Chrome pășește cu pași siguri de la an la an adunînd tot mai mulți simpatizanți. Chrome este al 3-a cel mai utilizat browser în lume cu o cotă de 13,89%.
Locul 2 revine browser-ului Mozilla Firefox cu 30,2% sau 126 de voturi. Pe plan mondial, Firefox-ul depășește Chrome-ul adunînd 29% la fel situîndu-se pe locul 2.
Locul 3 revine browser-ului Safari. Acesta a adunat 7% sau 30 de voturi. Pe plan mondial, Safari este clasat pe locul 4 cu 6,18% cu mai puțin de 0,8% diferență față de rezultatul Gizmo.md
Locul 4 îl deține Opera care a adunat 3,8% sau 16 voturi. Și aici rezultatele sunt aproape de cele înregistrate pe plan mondial, 2,74% doar că e pe locul 5.
Locul 5 reprezintă cea mai mare dezamăgire. Atotputernicul Internet Explorer s-a clasat pe locul 5 cu doar 2,3% sau 10 voturi. Pe plan mondial IE este lider cu o cotă impunătoare de 43,55%. Însă, în dinamică, acesta cedează dramatic de la an la an.
Ultimele clasate sunt RockMelt pe locul 6 cu doar 3 voturi și Netscape pe 7 cu 2 voturi.

Sursa:Gizmo

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu