vineri, 15 aprilie 2011

Google investește 168$ mln în energie solară

Compania Google s-a angajat sa investeasca 168 de milioane de dolari in cea mai mare statie de producere a energiei solare din lume, amplasata in desertul Mojave. Banii de la Google se vor aduce la compania BrightSource Energy, care, prin proiectul Ivanpah, este cea care dezvolta si opereaza statia de stocare a energiei solare. Ivanpah este un sistem de generare a electricitatii prin intermediul energiei termale si solare, creand ”un sistem responsabil fata de mediul inconjurator”, potrivit sitului companiei BrightSource Energy.
Scopul final al Ivanpah va fi sa genereze energie electrica curata si la costuri mici pentru statul California. Ivanpah va fi terminat in 2013 si este cel mai mare proiect de acest tip din lume. Investitia Google va da dreptul acestei companii sa cumpere si sa vanda energie, semenea unei companii de utiliate publica.
Google a inceput sa faca investitii serioase in tehnologii de generare a energiei verzi doar in ultima perioada, pentru a-si alimenta centrele masive de stocare de date. Compania a contribuit la finantarea unei linii electrice care va lega o ferma eoliana aflata in largul coastelor Statelor Unite de reteaua nationala americana, informeaza Mashable.
Google nu este la prima actiune in domenii inovatoare deoarece a mai investit in energia solara si in trecut si s-a implicat intr-un proiect de creare a unui automobil fara sofer. Rick Needham, managerul operatiunilor pentru energie verde al Google a reafirmat pe blogul companiei speranta ca tehnologiile verzi promitatoare vor incuraja si alte companii sa faca investitii similare in energia regenerabila.
Sursa: capitalul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu