miercuri, 13 aprilie 2011

Mark Zuckerberg riscă să piardă pină la 50% din companie

După ce a ciştigat procesul cu gemenii Winklevoss şi Divya Narendra, Mark Zuckerberg trebuie să se prezinte din nou la tribunal, de data aceasta miza fiind mult mai mare. Fondatorul Facebook ar putea pierde 50% din companie în favoarea lui Paul Ceglia, un om de afaceri din New York, care a lucrat ca designer şi dezvoltator la Facebook.
Ceglia l-a dat pe Mark în judecată susţinind că acesta a semnat în 2003 un contract cu conform căruia trebuia să îi dea 1.000 de dolari şi 50% din site.  Ceglia a prezentat presei mai multe emailuri doveditoare în care Zuckberg menţionează explicit contractul respectiv.
Avocaţii lui Ceglia vor avea mult de muncă pentru a ciştiga acest proces, chiar dacă au dovezi solide, avind în vedere că acesta a fost arestat în 2009 pentru fraudă. Oficialii Facebook neagă autenticitatea dovezilor aduse de Ceglia, iar mulţi se întreabă de ce acesta a aşteptat şapte ani pentru a intenta acest proces.
Facebook valora la începutul lunii ianuarie 50 de miliarde de dolari, evaluare facută după ce Goldman Sachs Group şi Digital Sky Technologies au investit 500 de milioane de dolari în site.  Mark Zuckerberg este unul dintre cei mai bogaţi americani, averea sa fiind estimată la 6,9 miliarde de dolari.


Sursa:itmoldova

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu