sâmbătă, 9 aprilie 2011

A fost creat computerul care citeste gindurile

Breakthrough: Scientists have created a computer controlled by the power of thought that could one day help people unable to speak or move 
Computer care poate fi controlat cu ajutorul mintii e o descoperire care in viitor ar putea ajuta oamenii cu dizabilitati fizice sau de vorbire.
In cadrul testelor realizate, voluntarii au putut misca cursorul pe un ecran prin simpla “rostire” a cuvintelor in minte.
Studiul ar putea ajuta oamenii cu dizabilitati sa isi controleze carucioarele cu rotile sau protezele de brate.
Conducatorul cercetarii, Dr. Eric Leuthard, a folosit o tehnica numita electrocortiografie – sau EcoG – pentru a conecta la calculator creierele voluntarilor care sufereau de epilepsie.
Electrozii au fost introdusi in interiorul craniului, astfel incat sa poata lua contact cu creierul pentru a putea inregistra activitatea undelor cerebrale.
In timpul experimentului, voluntarii au fost pozitionati in fata ecranului calculatorului si au incercat sa mute cursorul fie prin rostirea, fie prin gandirea unor cuvinte stabilite anterior.
Pe viitor, oamenii de stiinta spera sa poata introduce permanent implanturi in creierul pacientilor, pentru a-i ajuta sa comunice sau sa se deplaseze.

Sursa:itmoldova.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu