joi, 27 octombrie 2011

Sony scoate Ericsson din... SonyEricsson

Sony a anuntat astazi ca va cumpara, pentru 1,47 miliarde dolari (aproximativ 1,05 miliarde euro), participatia de 50% a Ericsson din joint venture-ul care purta numele SonyEricsson. Sony anuntase mai demult aceasta intentie, iar decizia de retragere a Ericsson din afacerea cu Sony nu surprinde.
Potrivit TechCrunch, Sony a cumparat prin preluarea participatiei Ericsson si o "familie" de cinci patente esentiale. Anuntul oficial care a urmat parafarii tranzactiei, spune ca achizitia va permite Sony sa includa productia de telefoane mobile in oferta generala a companiei.
Iar acest lucru inseamna ca pe telefoanele cunoscute pana acum sub brandul SonyEricsson vom vedea in curand doar "Sony". Sony si Ericsson au demarat joint venture-ul in urma cu zece ani.
Sony scoate Ericsson din venture-ul SonyEricsson
Schimbarea semnificativa a tendintelor de consum de pe piata au determinat SonyEricsson sa se orienteze in ultima perioada mai mult pe productia de telefoane mobile inteligenta.
Incepand cu 2012 Sony va produce doar smartphone-uri, in conditiile in care terminalele traditionale nu mai au cautare pe piata.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu