duminică, 20 februarie 2011

Samsung Galaxy S II – debut oficial la MWC 2011

După succesul avut cu Galaxy S, telefon nominalizat în categoria "Best Mobile Device" la MWC 2011, era normal ca producătorul sud-coreean sa iasă la rampă cu un succesor şi mai performant. Acesta este Samsung Galaxy S II, un smartphone cu ecran uriaş de 4.3 inch si procesor dual-core tactat la 1 GHz.

Samsung Galaxy S II

Ecranul de tip Super AMOLED oferă interfaţă touchscreen capacitivă si are o rezoluţie de 480 x 800 pixeli, afişată pe o diagonală de 4.27 inch. Tratamentul Gorilla Glass nu putea lipsi, fapt ce pe termen lung ar trebui să ne scutească de multe neplăceri cauzate de zgârieturi şi alte accidente neprevăzute.

Samsung Galaxy S II rulează ultima versiune de Android dedicată telefoanelor inteligente - Android 2.3 Gingerbread.

Pe partea de multimedia, smartphone-ul impresionează cu o cameră de 8 MP, capabilă de înregistrări video Full-HD 1080p. Rămâne de văzut dacă şi calitatea imaginilor afişate se va putea ridica la pretenţiile rezoluţiei. Mai avem parte şi de o cameră frontală, a cărei rezoluţie atinge 2 MP.

Printre opţiunile de conectivitate avem un modul Bluetooth 3.0 + HS, modulWiFi 802.11 (a/b/g/n), suport DLNA şi nelipsitul conector USB 2.0.

Zvonurile promit si o versiune ce încorporează tehnologia Near Field Communication (NFC), rezervată cel puţin la început doar pentru ţările asiatice.

Samsung Galaxy S II

Telefonul cântăreşte 116 grame şi integrează o baterie de 1650 mAh, ce ar trebui să asigure o autonomie peste medie. Carcasa cu o grosime de numai 8.49 mm face din Galaxy S II unul dintre cele mai subţiri dispozitive smartphone din lume, realizare impresionantă dacă luăm în calcul ecranul foarte spaţios oferit de acesta.

Samsung Galaxy S II se va comercializa în versiuni cu memorie internă de16 GB, respectiv 32 GB.

Sursa: Samsung.com

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu