duminică, 20 februarie 2011

LG Optimus 2X

Luna trecută au apărut pe internet o serie de imagini şi informaţii referitoare la un smartphone LG cu dotări tehnice impresionante. Cunoscut în prima fază ca LG Star, noul telefon Android al companiei coreene a fost redenumit în LG Optimus 2X. Chiar dacă nu se mai numeşte LG Star, telefonul anunţat oficial păstrează caracteristicile anunţate anterior. Nu ştiu dacă Optimus 2X se doreşte neapărat a fi un “iPhone Killer”, dar cert este că smartphone-ul celor de la LG are multe de oferit utilizatorilor.

Printre dotările impresionante ale telefonului se numără:

  • ecran tactil capacitiv de 4.0” şi rezoluţie 480 x 800 pixeli,
  • senzor accelerometru, proximitate, giroscop,
  • procesor dual core ARM Cortex A9 cu frecvenţă de 1GHz,
  • cameră foto de 8MP (3264 x 2448 pixeli),
  • player audio şi video,
  • SMS, MMS, Email, Push Email, IM,
  • 3G,GPRS, EDGE, Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth v2.1cu A2DP, microUSB v2.0,
  • sistem de operare Android.
LG Optimus 2X

LG Optimus 2X - primul smartphone dual core din lume

Design – Construcţie
La capitolul construcţie/design se poate spune că LG Optimus 2X nu iese din tiparele telefoanelor cu ecran tactil de 4.0”, iar aici aş aminti de exemplu de Samsung Vibrant. Sub ecran se află amplasate cele 4 butoane (sensibile la atingere) care îndeplinesc funcţiile cunoscute pentru utilizatorii Android. Pe partea superioară a telefonului se află montat conectorul HDMI şi jack-ul audio de 3.5mm, iar pe spate este amplasată camera foto. Nu se cunosc momentan greutatea şi dimensiunile lui Optimus 2X dar bănuiesc că valorile sunt apropiate de cele obişnuite pentru telefoanele de acest tip.

Dotări tehnice
Din câte se pare LG Optimus 2X va fi primul telefon din lume care va folosi platforma nVIDIA Tegra 2 cu procesor dual core tactat la 1GHz. Nivelul de performanţă 3D este aproape dublu faţă de vechea generaţie, platforma Tegra 2 fiind capabilă să ruleze cele mai avansate jocuri 3D dezvoltate pentru telefoanele mobile.

LG Optimus 2X

LG Optimus 2X are la baza platforma Tegra 2 si Android v2.2

Ecranul tactil capacitiv este capabil să afişeze 16 milioane de culori pe o rezoluţie de 480 x 800 de pixeli. Memoria internă va cuprinde (doar) 8GB dar vor putea fi adăugate oricând carduri microSDHC de până la 32GB.

Conectivitatea aparatului este asigurată prin GPRS, EDGE, 3G (HSDPA şi HSUPA), Wi-Fi 802.11 b/g/n, Bluetooth şi conector microUSB. În plus, prin intermediul conectorului HDMI, Optimus 2X poate fi conectat la un televizor.

Sistem de operare – Aplicaţii
LG Optimus 2X este bazat pe sistemul de operare Android 2.2 Froyo cu posibilitate de upgrade la versiunea 2.3 GingerBread. Ca orice dispozitiv cu Android şi Optimus 2X are suport pentru cele mai cunoscute reţele de socializare şi pentru Google Search, Maps, Gmail, Talk sau Youtube.

Multimedia
Producătorul coreean a echipat acest smartphone cu cameră foto de 8MP capabilă să înregistreze clipuri video la rezoluţie Full HD şi cu o cameră secundară de 1.3MP (pentru apeluri video), amplasată pe partea frontală, deasupra ecranului. Camera de 8MP beneficiază de autofocus şi bliţ LED. Playerul audio-video poate reda fişiere MP3, WAV, eAAC+, WMA, MP4, WMV, H.263 şi H.264.

Disponibilitate şi preţ
LG a anunţat de curând acest model aşa încât preţul sau data de lansare oficială nu au fost comunicate. Cel mai probabil Optimus 2X îşi va face debutul pe piaţă în primăvara anului viitor, iar preţul, având în vedere specificaţiile tehnice, nu va fi cu siguranţă mic.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu