Un publisher din New York a dat in judecata Apple pe motiv ca a folosit ilegal termenul de iBook, care ar fi o marca inregistrata a acestuia, informeaza Cnet.com.
In plangerea inaintata de J. T. Colby and Co la un tribunal din New York se specifica faptul ca firma ar fi cumparat marca "ibook" in 2006 si 2007, alaturi de alte active ale autorului Byron Preiss. Aceasta din urma ar fi publicat peste 1.000 de carti sub brandul de ibooks incepand cu 1999.
Reprezentantii publisher-ului au declarat ca stiau de utilizarea acestui termen mai demult, dar Apple nu a inceput sa-l foloseasca pentru a descrie o carte electronica pana in 2010.
Potrivit actelor oficiale, Apple a inceput sa foloseasca termenul de iBook pentru a desemna biblioteca electronica care poate fi accesata prin tableta sa iPad si prin iPhone, lucru care poate dauna intereselor J. T. Colby and Co.
Publisher-ul cere daune morale si materiale.
Oficialii Apple nu au fost disponibili pentru a da un raspuns acestor acuzatii. O cautare in baza de date a Biroului de Marci Inregistrate a SUA arata ca exista o inregistrare a termenului de "ibook" pentru opere science-fiction incepand cu 1999, dar aceasta figureaza ca abandonata din 2003.
In plus, marca iBook, inregistrata de Apple incepand cu 2010, descire termenul ca fiind "un program pentru citirea publicatiilor electronice cu ajutorul device-urilor mobile".
Preiss, autor si publisher specializat in nuvele grafice si carti science-fiction, a murit intr-un accident de masina in iulie 2005.
Sursa
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu