joi, 10 noiembrie 2011

ARM dezvaluie o noua unitate de procesare grafica mobila


Compania britanica ARM a dezvaluit o noua generatie de chipset-uri grafice, ARM Mali-T685, care, potrivit producatorului, va oferi o performanta de 10 ori mai mare decat procesoarele din familia Mali-400 MP, care echipeaza a doua generatie de telefoane Samsung Galaxy, scrie BBC.

ARM Mali-T685 va permite telefoanelor mobile sa ruleze jocuri cu o grafica mult imbunatatita si aplicatii mult mai complexe decat cele care sunt disponibile in acest moment pe piata mobila.
In momentul de fata, potrivit testelor AnandTech, cel mai rapid procesor grafic de pe piata mobila este Mali 400 MP, produs tot de ARM. Arhitectura pe care se bazeaza ARM Mali-T685 permite conectarea a pana la 8 nuclee de procesare, fata de 4 nuclee cat permite designul Mali 400 MP.
Din punct de vedere a consumului de energie, reprezentantii ARM spun ca noua arhitectura va permite oprirea unui anumit numar de nuclee in momentul in care nu va exista nevoie de procesare la capacitate maxima, astfel realizandu-se si un consum redus al bateriei device-urilor.
Producatorii de terminale mobile vor putea implementa noua generatie GPU de la ARM peste aproximativ 2 ani.
sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu