joi, 1 martie 2012

MWC 2012: Microsoft a lansat Windows 8 Consumer Preview (download)

Microsoft a lansat, la targul mobil de la Barcelona, versiunea Consumer Preview a Windows 8, cel mai mare pariu al companiei din ultimii zece ani. HIT.ro a prezentat, in mod live text, noutatile anuntate de reprezentantii Microsoft la evenimentul de la MWC 2012. Iata care sunt principalele noutati aduse de versiunea beta a noului sistem de operare.
Descarca Windows 8 Consumer Preview
Ultimul update  -  la ora 17.50
- Windows 8 Consumer Preview este disponibil in cinci limbi, ofera Visual Studio 11 beta, iar urmatorul pas pentru Microsoft este lansarea Release Candidate (pana atunci, Microsoft va prezenta Windows 8 Enterprise la CeBIT)

- Microsoft incearca sa creeze ecosistemul perfect prin intermediul cloud: Windows 8, Windows Phone si Xbox Live, toate interactionand in mod cat mai direct (referire la cloud).
- Steven Sinofsky: "Alegi tipul si forma PC-ului pe care il vrei si Windows 8 te va urma pe device-ul tau"

- in Windows 8, orice HDD conectati, el va fi asimilat sistemului, asa ca in momentul in care veti conecta mai multe HDD-uri la PC sau tableta etc, ele vor fi vazute ca un spatiu de stocare unitar.
- Reprezentantii companiei arata cum functioneaza Windows 8 pe un LCD sensibil la atingere si care are peste 80 de inci. Michael Angiulo spune ca Windows 8 pe acest tip de ecran poate fi folosit simultan de 10 oameni.

- Windows 8 Consumer Preview are si functia Airplane mode, care poate intrerupe orice comunicatie radio (wifi/semnal mobil).
- Michael Angiulo, VP al Corporate Planning Microsoft, prezinta Windows 8 pe ultrabook-uri. Foloseste pentru demonstratie urmatoarea generatie de ultrabook-uri Intel. Timpul de pornire (boot) al portabilului este de 8 secunde cu Windows 8!

- Reprezentantii Microsoft prezinta mai multe tablete cu Nvidia Tegra 3, Qualcomm Snapdragon, TI OMAP si Intel Cloverfield, toate ruland Windows 8.

- Un reprezentant Microsoft prezinta acum Windows 8 pe arhitectura ARM!
- Steven Sinofsky spune ca Windows 8 a fost dezvoltat inca de la inceput avandu-se in vedere segmentul enterprise.
- Pe perioada de valabilitate a Windows 8 Consumer Preview, toate aplicatiile sunt din Market sunt FREE, au anuntat cei de la Microsoft.

- In Microsoft Windows 8 exista functia de cautare din orice aplicatie instalata, mai anunta reprezentantii companiei.
- Noua functionalitate in Windows 8: la copierea mai multor fisiere de mari dimensiuni se poate pune pauza la cel mai putin important, practic se poate alege ce fisier se copiaza mai repede.
- Antoine Leblond, Corporate VP Microsoft Windows Web Services, arata cum functioneaza WIndows 8 CP pe un laptop.
- Julie Larson Green, Corporate VP Microsoft Program Management, prezinta Windows 8 pe o tableta PC (cel mai probabil produsa de Samsung)
- Interfara Grafica Metro a fost gandita pentru a fi compatibila cu mai multe tipuri de device-uri

- Consumer Preview reprezinta un produs cu totul nou fata de Developer Preview, spune Steven Sinofsky, presedintele Diviziei Windows.
- Microsoft promite o experienta noua in utilizarea Windows 8, cu o functionare fluida a sistemului de operare + o interactiune mai mare a aplicatiilor cu solutia cloud a Microsoft.
- Windows 8 Consumer Preview functioneaza pe: telefoane mobile, tablete si laptop/desktop.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu