joi, 21 iunie 2012

Microsoft Surface – propriile tablete ale gigantului IT



Nu toata lumea credea in aceste zvonuri, dar iata ca Microsoft si-a prezentat propriile tablete. Un model se bazeaza pe procesorul NVIDIA cu microarhitectura ARM, al doilea – pe cipul x86 de la Intel. Prima versiune ruleaza Windows RT, in timp ce cealalta tableta Windows 8 Professional.
Versiunea ARM a Microsoft Surface este dotata cu un display de 10.6 inch, cu o rezolutie de 1280 x 720 pixeli, care este protejat de sticla rezistenta Gorilla Glass 2. Dispozitivul a primit 32/64 GB memorie interna, USB 2.0 si HDMI, microSD, doua cemere, cea principala si una frontala. Grosimea carcasei este de 9,3 mm, iar greutatea – 676 g .
Modelul Surface cu procesor x86 a primit un Intel Core i5 cu microarhitectura Ivy Bridge. Tableta de asemenea este echipata cu un display cu diagonala de 10.6 inch, insa rezolutia a crescut pina la 1920 x 1080 pixeli. In vinzare vor fi puse versiunii cu capacitatea de stocare de 64 si 128 GB. Grosimea tabletei este la fel mai mare, de 13,5 mm si respectiv greutatea – 900 grame, modelul dispune si de un port USB 3.0.
Cele mai interesant la aceste tablete este carcasa neobisnuita din magneziu VaporMg, cu un stand incorporat. In plus modelul Surface este echipat cu o tastatura magnetica Touch Cover, grosimea careia este mai mica de 3 mm. Accesoriul este echipat cu un touchpad.
Versiunea ARM a Microsoft Surface va fi lansata pe piata la toamna, odata cu lansarea Windows 8. Costul dispozitivului se promite a fi unul similar cu alte tablete din aceiasi clasa. Al doilea model va fi disponibil cu trei luni mai tirziu dupa inceperea vinzarilor primului Surface. Dupa cum a mentionat Steve Ballmer, pretul tabletei va fi cit al unui ultrabook, adica aproximativ 1.000 de dolari.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu