joi, 5 ianuarie 2012

Insync, o amenintare serioasa pentru Dropbox

Un nou program pentru sincronizarea fisierelor incepe sa acapareze platforma Google Docs. Este vorba despre Insync, o amenintare serioasa pentru venerabilul Dropbox si serviciile sale.
Insync a devenit disponibil in 2012 dupa 15 luni de dezvoltare in versiunea beta. Serviciul permite utilizatorilor sa salveze, sa imparta si sa sincronizeze documente intre mai multe hard disk-uri. Pentru acest lucru, Insync se foloseste de "norul" lui Google Docs.
Membrii Insync tintesc direct catre competitorul Dropbox. Acestia mizeaza pe faptul ca taxa de 50$ pe an perceputa de Google pentru un spatiu de depozitare de 200 GB este mult mai putin costisitoare decat tariful de 240$ pe an perceput de Dropbox, pentru un spatiu de stocare de doar 100 GB.
Insync, o amenintare serioasa pentru Dropbox
Totusi, actualul site Insync ofera momentan foarte putine detalii despre modul de functionare al serviciului, ceea ce ii determina pe utilizatori sa se simta nesiguri cu privire la securitatea documentelor proprii.
Compania Insync a anuntat ca nu va salva parolele utilizatorilor, ci doar un cod care ii conecteaza pe acestia la Google Docs.
Spre deosebire de Dropbox, Insync nu ofera o aplicatie iOS. Cei care folosesc Mac-ul si opteaza pentru programul Insync au nevoie de sistemele de operare Mac OS X Leopard, Snow Leopard sau Lion.
Sursa:www.hit.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu